CALPE, een levendige plaats!!

Een plaats met vele gezichten en gezelligheid het gehele jaar door.

Gedurende de maanden september tot en met juni is het heerlijk verblijven in Calpe. Heerlijk klimaat en veel betere temperaturen dan in het frisse en soms erg koude Nederland.

Vooral voor de 50+ers, die wat meer vrije tijd gaan krijgen, is het hier heerlijk in het voorjaar, winter en najaar voor kortere en langere periode.

Wij hebben een grote keuze van leuke accommodaties voor u in deze leuke plaats. Zeer geschikt voor OVERWINTEREN!!

 

De Peñon de Ifach is het toonbeeld van deze plaats. Met zijn hoogte van 322 meter torent hij hoog uit boven de Middellandse Zee en is daardoor al zolang er mensen komen het boegbeeld van deze stad. De Peñon de Ifach is een nationaal park, maar heeft wel mogelijkheden tot bezoek. 


Onder aan de rots bevindt zich een recreatieve haven, alsmede de vissershaven, waar op werkdagen tegen 17.00 uur de vissersboten binnen varen met hun vangst van de dag. De vangst wordt meteen uitgeladen en naar het veilinggebouw gebracht (verser kan niet!). Hier wordt het verkocht aan de groothandels en de grotere restaurants. Bij de haven zijn dan ook een tiental visrestaurants met hun specialiteiten!
 

 Aan de noordkant van de Peñon begint de boulevard en strand La Fossa/Levante. Leuk wandelgebied met een breed zandstrand, winkeltjes en eet- en drinkgelegenheden. Aan het eind van deze boulevard begint er eveneens een prachtig aangelegd wandelpad langs en over de rotsen en via prachtige baaien richting Moraira.

Halverwege deze boulevard ligt het prachtige Appartementencomplex HIPOCAMPOS. Moderne appartementen met 1 en 2 slaapkamer.

 
Bijna aan het eind van de boulevard hebben wij prachtige appartementen te huur zoals ESMERALDA SUITES en AMBAR BEACH, die eventueel te reserveren zijn incl. halfpension in de daarbij behorende hotels.
 
 
 
Ten zuiden van de Peñon is er nog een prachtig stuk zandstrand El Arenal. Eveneens een mooie wandelboulevard met restaurantjes en winkeltjes. Halverwege deze boulevard (ca. 50 mtr. van de boulevard gelegen) staat het mooie en gezellige appartementengebouw AMATISTA. Vandaar uit is het een korte wandeling naar het eind van deze boulevard, waar het oude Calpe begint.