Jávea, een geliefde badplaats!!
 
Jávea heeft het hele jaar een mild mediterraan klimaat, is prachtig ingedeeld en heeft uitstekende toeristenfaciliteiten. Jávea is een juweel aan de Costa Blanca, dat alle charmes van een oude vissersplaats heeft geconserveerd. Maar er is meer. De vele supermarkten, boetiekjes, de markthal, de weekmarkt en culturele instellingen, alles is in Jávea aanwezig.
Jávea ligt zeer beschut aan de zuidkant van de Montgó, de meest imponerende kustberg van de omgeving die 753 meter boven zeeniveau uitstijgt. Wie de top weet te bereiken komt in een prachtige plantenfauna met een uitzonderlijk uitzicht over de zee en het berglandschap. 
 
 

 
U kunt kiezen tussen de verschillende stranden. Het drukke strand van El Arenal in het centrum van de baai heeft een prachtige boulevard en vele restaurants. Kiest u voor rust en adembenemende natuur dan kunt u terecht bij de rustige inham Granadella, een ideale plaats om te duiken en te snorkelen. In de ruige rotsformaties van de kustlijn vindt u vele grotten en inhammen die met de boot en te voet zijn te bereiken. Bezoek deze individueel of met een lokale gids, die u bovendien alles kan vertellen over de inheemse natuur. De kleine eilanden voor de kust zijn uitsluitend te bereiken per boot, maar zeker de moeite waard.
 
 
 
Het oorspronkelijke dorp ligt op een heuvel en heeft smalle straatjes met oude witte huizen. De oude stad is gebouwd rond de vissershaven of jachthaven en is door de eeuwen heen prachtig geconserveerd. De witte huizen met de gotische ramen begeleiden u door een labirint van nauwe en gezellige straatjes. De gotische kerk in de 15e eeuw versterkt tot een fort, is zeker het bezoeken waard.
Verder is in de verschillende musea alles te vinden over Jávea, zelfs terug naar de tijd van de Romeinen. Zoals overal aan de Costa Blanca is de plaatselijke bevolking vriendelijk en gastvrij en lijken de mensen genoeg tijd te hebben om u rond te leiden en te helpen in hun stad waar ze terecht trots op zijn.
Landinwaarts liggen tussen de wiijngaarden en akkers enkele typische huizen met overdekte galerijen "Riu Rau" genaamd, die vele nieuwe villa's tot inspiratie hebben gediend. Het achterland leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. Voor natuurliefhebbers is dit gebied een absolute must!