Gezellige badplaatsen met schitterende stranden in de Marina Alta!!

Wij beperken ons tot de stranden in de Marina Alta, vanaf Dénia in het noorden tot aan Alfaz del Pi. Daarbuiten is er ook nog het knusse strand van Oliva Playa, en niet te vergeten het mooien en gezellige stadsstrand van Valencia en uiteraard het lange strand bij het turbulente Benidorm.

Dénia
Dénia, de streek hoofdstad van de Marina Alta, is één van de mooie stadjes aan de Costa Blanca. Dit oude en charmante vissersplaatsje heeft een burcht uit de 12e eeuw, die op een heuvel boven het stadje ligt en prachtig uitzicht biedt. In het centrum staan mooie historische gebouwen en de sfeervolle hoofdstraat is autovrij. Dénia ligt aan een 20 km. lange kust met fijn zand in het noorden en met steile rotsen in het zuiden.
Kijk op: Dénia, stad van Fiestas voor meer informatie.
 
 
Jávea
Deze geliefde plaats ligt iets landinwaarts onder de Montgó berg in een bocht tussen de schitterende Cabo de la Nao en Cabo de Sant Antonio. Jávea (in het Valenciaans Xábia) heeft een sfeervol historisch centrum en de 20 km. lange kust met de vele baaien werken als magneten op de zonaanbidders, zwemmers en surfers. Er zijn twee boulevards. Een prachtige boulevard in de vorm van een halve maan met vele winkeltjes en restaurantjes en een prachtig zandstrand, verderop richting haven een kleinere boulevard met diverse zeer goede restaurants. Ook de jachthaven trekt vele bezoekers voor hun visveiling aan het eind van de middag. 
Kijk op: Jávea, geliefde badplaats voor meer informatie.
 
 
Moraira
Moraira is een prachtige oude visserstad met schitterende baaitjes en afgelegen inhammen, lange tijd was Moraira een arm vissergehucht, terwijl zich elders het toerisme ontwikkelde. Tegenwoordig bezit Moraira één van de beste jachthavens van de regio. In de heuvels rondom Moraira liggen de meest imposante urbanisaties met schitterende villa's en prachtige volgroeide flora.
Kijk op: Moraira, een rustige badplaats voor meer informatie. 
 
 
Benissa is authentiek 
Het historische heuvelstadje Benissa ligt op 9 km. vanaf Calpe wat landinwaarts in het bergland achter de Cabo de la Noa. Weg van de drukte aan zee, ligt de schilderachte oude stad tussen wijngaarden, olijf- en amandelboomgaarden. Het centrum heeft een pleintje met terrasjes met daarachter straatjes en steegjes met kleine winkeltjes. Midden in het centrum staat een prachtige kathedraal. Er is weinig toerisme en de prijzen zijn nog zeer vriendelijk. Bennissa heeft diverse kleine sfeervolle baaien aan de Benissa Costa.
Kijk op: Benissa en haar stranden voor meer informatie. 
 
 
 

Calpe, oftwel Calp in het Valenciaans
Bekend om de boven alles uitstekende rots van de Peñon de Ifach. Calpe is een enorm levendige stad met een oppervlakte van 24 km2 en telt ruim 25.000 inwoners. Met een compleet aanbod aan winkels en restaurants is Calpe het hele jaar door leved en toegankelijk. Rustige en uitgestrekte stranden aan beide zijden van de Peñon. En aan de voet van die schitterende rots een haven waar iedere middag de vissers binnenkomen en hun vangst laten veilen tijdens de visveiling die iedere werkdag om 17.00 uur begint. Het is dan ook niet vreemd dat aan de haven zich vele visrestaurants bevinden.
Kijk op: Calpe, een levendige stad voor meer informatie.
 

Altea
Altea kijkt vanaf een berghelling neer op een weidse baai. Deze kustplaats dankt zijn schoonheid aan zijn schilderachtige oude stad, de authentieke pittoreske kern op een heuvel met smalle geplaveide straatjes, trapsteegjes, uitkijkpunten en ronde pleintjes. Op het hoogste punt staat de parochiekerk Nuestra Señora del Consuelo met het prachtige blauw-witte koepeldak. Het uitzicht over de kust is weids en panoramisch. Altea is één van de vredigste plaatsjes aan de Costa Blanca.
Kijk op: Altea, een Boheems dorp voor meer informatie. 
 
 
 
Alfaz del Pi / Albir 
Alfaz del Pi ligt centraal in het centrum van de Costa Blanca. Niet ver van de gezellige drukte van Benidorm, maar ver genoeg om er geen last van te hebben. Het centrum van Alfaz ligt op enkele kilometers van de kust tegen een lage berghelling tussen de citrusplantages. Maar het beschik aan de kust een eigen moderne badplaats Albir. De stranden van Albir worden gescheiden door een jachthaven van de stranden van Altea. In Albir zijn vele winkels, restaurants, appartementen en enkele hotels.
Kijk op: Alfaz del Pi / Albir voor meer informatie.