Prachtige steden op korte afstand van de Marina Alta!!
  

Alicante
Alicante, aan zee gelegen, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Opvallend is de mooie baai, die zorgt voor beschutting en aangename temperaturen. Dé boulevard van Alicante is de beroemde Esplanada de Espana, het gebied om te flaneren.
Een mix van grote warenhuizen en kleine gespecialiseerde winkeltjes met een goed en divers aanbod maakt Alicante een geweldige stad voor shoppers onder u.
Verder is Alicante een stad vol met allerlei musea en galeries.
Kijk op: Alicante, winkelstad voor meer informatie.
 

 
 

 
 
 
 
 
 
Valencia
Zon, zee strand, maar ook zeker hip en levendig, dat is Valencia in een paar woorden! Valencia is de laatste jaren uitgegroeid tot de derde meest populaire stad van Spanje en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een grote favoriet bij liefhebbers in de stedenreizen.
Valencia heeft een enorm aanbod van bezienswaardigheden, waarvan u er een aantal echt niet van mag missen o.a. Cuidad de las Artes y Cienas, la Lonja de la Seda, de Mercado Central en de Kathedraal van Valencia.
Er is zo veel te doen, dat je bijna zou vergeten dat Valencia ook nog een stadsstrand heeft. In de restaurants aan het strand kun je heerlijk paella eten, het gerecht dat oorsponkelijk uit Valencia komt.  
Kijk op: Valencia, bruisende stad voor meer informatie.