Denia, stad van de Fiestas!!
 
 Bijna wekelijks wordt hier feest gevierd. De sfeer, de stranden en de prachtige Rambla trekken in de zomer vele mensen.
Dénia heeft een grote moderne jachthaven. Vanuit de haven vertrekken veerboten naar Ibiza.
Met een lengte van meer dan 20 km. goudgeel strand mag Denia met recht een badplaats genoemd worden. U kunt kiezen tussen het strand van Las Marinas, de Arena en Playa de la Almadrava.
Beroemd is Denia ook om haar vele windsurf- en zeilwedstrijden.
 

 
 
 
 
Kenmerkend voor de stad is het mooie slot "El Castillio de Denia", dat vlakbij het centrum ligt. Er zijn verschillende musea, van moderne kunst tot oude archeologie en alles daartussen.
Op de maandagmorgen is er een gezellige rommelmarkt in het centrum. Met name in de oude visserwijk vlakbij het fort vind je nog intieme hoekjes, mooie straatjes en de sfeer van heel lang geleden. In het centrum is een prachtige winkelstraat waar veel modeboetieks merkkleding verkopen. De wijk Las Rotas staat bekend als de restaurantwijk. Met meer dan 250 restaurants is er voor ieder wel iets van zijn gading.


Naast de stranden, haven en de historische gebouwen ligt Denia in de omgeving van ongerepte natuur. Net ten oosten van de stad ligt de grote grot Cueva del Aqua Dulce, waarin twee meren liggen. In de omgeving liggen sinaasappel- en citroengaarden, wijngaarden en pijnbossen.
De mooie Montgó berg, met de bijnaam Olifant, meet een hoogte van 753 meter en is bovendien een nationaal natuurpark. De Montgó ligt direct in het achterland. Dit natuurgebied is als natuurpark beschermd en herbert meer dan 600 plantensoorten. Hier leven Havikarenden, toren- en slechtvalken, dassen, vossen, wezels, schildpadden en reptielen. Een prachtgebied om te ontdekken.