Alfaz del Pi / Albir
 
Alfaz del Pi ligt tussen groene heuvels en is omgeven door landbouw, waaronder citrusplantages, olijfbomen en amandelbomen. Hiertussen liggen prachtige villa's en authentieke finca's. Voor liefhebbers van fietsen is een tocht met de fiets naar La Nucia of Altea heel leuk om te doen. Er zijn weinig hellingen. Over het algemeen kent het gebied geasfalteerde wegen die dwars door de plantages zijn aangelegd. Een prachtig motor- of atorit gaat van uit Alfaz via La Nucia en Polop naar Parcent en de Jalon vallei.
Vanuit het station van Alfaz del Pi kunt u ook het treintje nemen richting Alicante of Dénia. Behalve een comfortabele en goedkope manier van reizen biedt deze rit een prachtig zicht op de kustlijn van de Costa Blanca.  
 
 

 
Albir is een moderne badplaats van de gemeente Alfaz del Pi. Het prachtige brede strand met haar mooie palmbomen en de uitzichten op de baai van Altea zijn schitterend. Er zijn veel wandelmogelijkheden en het verderop gelegen Altea is met gemakt al wandelend of per fiets langs de zee te bereiken.
Ook 's avonds valt er in Albir veel te beleven. Bij diverse restaurants op de boulevard kunt u genieten van de lokale tapas en heeft u direct uitzicht op de blauwe zee. Absoluut genieten is het als er door muzikanten op de boulevard wordt opgetreden. Vooral de harpenist en de accordeonist die zowel moderne als Spaanse muziek maken, zijn professionals die de romantiek doen herleven.