Calpe, een levendige stad!!
 
De Peñon de Ifach is het toonbeeld van deze stad. Met zijn hoogte van 322 meter torent hij hoog uit boven de Middellandse Zee en is daardoor al zolang er mensen komen het boegbeeld van deze stand. De Peñon de Ifacht is een nationaal park, maar heeft wel mogelijkheden tot bezoek. Via wandelroutes is deze rots te bezoeken en te bewonderen. Ook voor de bergsporters heeft de rots vele mogelijkheden. Een dertigtal routes is hiervoor uitgezet. Eenvoudige voor de beginners en hele zware voor de ervaren wandelaars onder u.
Aan beide kanten van de rots bevinden zich baaitjes met de twee prachtige, brede zandstranden omgeven door chique boulevards en eet- en drinkgelegenheden.   
 

 
 
 
Beroemd in Calpe is verder nog haar grote zoutmeer, gelegen achter de stranden. Dit zoutmeer is een overblijfsel uit de Romainese tijd en wordt nu bewoond en beschermd door een grote kolonie wilde flamingo's.
Maar Calpe biedt nog meer. Een stad waar moderne appartementen-complexen, hotels en jachthavens aan brede boulevard harmoniseren met de oude vissershaven en het centrum uit ver vervlogen tijden. Het oude centrum ligt tegen een berghelling en voorziet de bezoeker in vele winkelstraatjes en restaurants. Calpe, waar de plaatselijke bevolking trots is op haar verleden en nu de toeristen en bezoekers welkom heet met een warme gastvrijheid en vriendelijkheid.